2015

De Proloog.

Het jaar waar alles voor ons begon. Gezellige avonds waar enig gerstenat werd gedegusteerd. Vergelijkende studies tussen diverse biersoorten, de start van breek de week.

2016

Een brilliant idee.

Op zo’n gemoedelijke avond, bij lichte beneveling, vroeg één van ons zich af: “Bier brouwen, zouden we dat zelf niet kunnen?” “Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?” Een simpele vraag, die na wat internet onderzoek ons prikkelde. Zo begonnen we kleinschalig aan onze zoektocht.

2018

De grote stap.

Na een reeks geslaagde probeersels en een paar mislukte pogingen kwamen we aan op een tweesprong. We konden onze pap niet meer koelen met het proces dat we volgden. “Laten we een fatsoenlijke ketel aanschaffen, en het volledige proces van het begin zelf maken.” Met deze stap begon onze zoektoch opnieuw. Maar het zette ons aan om frequenter tebrouwen en echt op zoek te gaan naar onze eigen smaak, iets wat niet simpel is.
5 verschillende personen,
5 verschillende smaakprofielen,
5 verschillende ideeën,
met 1 doel, ons eigen bier brouwen.

2020

Ons eigen recept.

Een vreemd jaar, een jaar met extra vrije tijd. Ons basis recept was af, maar nog niet iedereen was overtuigd. Zo begonnen we ons recept opnieuw te ontleden, alle details te vergelijken en de stappen fijn af te stellen. Tot op een aangename zomeravond er een fles werd geopend, een fles waarvan we plots allemaal unaniem akkoord waren. “Dit is het…” Een blond bier, van hoge gisting en gevaarlijk vlot drinkbaar. “Dit is het…” 3 woorden die deze avond verschillende keren werden herhaald.

“Dit moeten we uitbrengen!” Een idee waar we niet eerder over hadden nagedacht. Maar geen slecht idee, absoluut geen slecht idee.

2021

Een nieuwe queeste.

Een queeste naar de geschikte plaats om ons recept in het groot te beginnen brouwen. We bezochten verschillende brouwerijen. Na reeds zo’n lange tocht af te leggen moest voor ons het ganse plaatje kloppen. Het moest een plaats zijn waar wij ons thuis voelden. Een plaats waar we overtuigd van waren dat een bier, dat ontstond uit gezellige avonden, in een even huiselijke sfeer gebrouwen kon worden. En waar anders, dan brouwerij Deca.

2022

Een belangrijk detail.

Een jaar lang hebben we hetzelfde recept lijven herbrouwen, we waren ervan overtuigd. Maar we begonnen te twijfelen, voornaamelijk aan het alcohol gehalte, deze was best stevig.

Door de afdalingstocht naar het lagere precent ontdekten we nieuwe recepten. Recepten waar we tot op vandaag nog verder mee testen. Maar beter nog, we vonden ons ideale recept.

2023

Vandaag.

5 jaar verder presenteren wij ons bier. Onze Oyenkerke, een dorstlessend en doordrinkbaar bier dat gebrouwd is voor de gezellige momenten. De momenten waarop je wilt klinken. Iets wat wij alvast veel zullen doen.

Klinken op
5 jaar
5 vrienden
5… ?